Pihapuiden kaato


MITÄ URAKKA SISÄLTÄÄ?

Pihapuiden kaatourakka sovitaan aina tapauskohtaisesti. Urakkaan vaikuttavat sekä käytettävissä oleva tila että puun koko. Ahtaissa paikoissa puu voidaan ensin karsia pystyyn ja sitten kaataa osissa. Jos tilaa on todella vähän, karsittavat oksatkin voidaan laskea alas köyden varassa, niin ettei tontilla olevat rakennukset tai istutukset jää alle.

Sovittaessa pihapuu-urakkaan kuuluu myös puun jatkokäsittely, esimerkiksi pätkiminen sopivan mittaisiksi pölleiksi halkomista varten. Haluttaessa puu ja oksat kuljetetaan pois. Pienemmät erät kulkevat ApuJanin omalla peräkärryllä, isoilla työmailla voidaan sopia kuljetusyrittäjän kanssa noudosta. ApuJanin kautta saat hoidettua myös kantojen jyrsinnän tai klapien teon.

Tarvittaessa kaatoreissuilla mukana on apumies. Jos et itse ole paikalla, merkitse kaadettavat puut esim. lahjanauhalla.

VARUSTEET

ApuJanin pakettiautosta löytyy varusteita joka lähtöön:

Jos puuta ei mahdu kaatamaan suoraan tilan puutteen vuoksi, puuhun kavutaan kaatokiipeilykenkien ja kiipeilyvaljaiden avulla. Oksat karsitaan ylöspäin mennessä pienellä yhden käden moottorisahalla, joka roikkuu vyössä kiipeämisen aikana. Alaspäin mennessä runko pätkitään ja tiputellaan sopivina pölleinä, kunnes loppurungon mahtuu kaatamaan suoraan. Kaadossa voidaan käyttää apuna kaatotunkkia, jotta puu saadaan kaatumaan haluttuun suuntaan. Kun runko on maassa, rungon pätkiminen sujuu nopeammin isommalla sahalla. Välillä kohteet vaativat nosturin käyttöä, silloin ApuJani on liikkeellä vuokranosturin kanssa.

PYYDÄ TARJOUS

Jos pihallasi on kaadettavia puita, pyydä ApuJani paikalle, niin urakka voidaan arvioida yhdessä ja samalla sopia hinnasta. Jos et ole itse paikalla, merkitse puut, niin kaadettavista ei tule epäselvyyttä.

Voit kysyä tarjousta myös sähköpostitse apujani@gmail.com tai WhatsAppilla 045 675 1786, laita kaadettavista puista kuvat liitteenä. Tarjouksen pyytäminen ei maksa mitään eikä sido vielä mihinkään.

VAKUUTUKSET

ApuJanilla on kattava vakuutus kaikkien mahdollisten vahinkojen varalta.

KOTITALOUSVÄHENNYS

Kaikki työ on kotitalousvähennyskelpoista.

TOIMIALUE

Toimialueena on pääasiassa Tampere ja lähialueet, mutta ApuJani liikkuu säännöllisesti myös Tampere- ja Lahti-välillä, välillä matkalle osuu myös Kymenlaakso.